Vision Quests 2023 - 2024


Vision Quest in Zweden juni 2024

Jean Verstraete met Frans Scheerder als elder

In de uitgestrekte Zweedse bossen tijdens de intense midzomertijd waar er zoveel licht, kracht en leven aanwezig is in de natuur. Regio rond Boras in Zuid-Zweden, een 75-tal kilometers van Göteborg.

Exacte data 2024 zijn Van woensdag 19 juni (15 uur) tot en met donderdag 27 juni 2023 (10 uur).

Uitgebreide informatiefolder op aanvraag bij jean


Vision Quest in Finland augustus 2023 : *Enkel voor queesters die reeds een 1° Quest bij ons deden

Jean Verstraete en Annika Zilliacus

Op onbewoonde eilanden in de Archipelagostreek van Kimito in Zuid-Finland tijdens de nazomer waar de oer-elementen van licht, het water, de rotsen en de zeewinden zo aanwezig zijn : uitnodigend, verbindend en zo inspirerend voor onze ziel. Op zo'n 250 km van Helsinki.

Van woensdag 16 augustus 2023 om 16 uur tot en met donderdag 24 augustus 2023 om 11 uur.

Zo kan indien gewenst heen- en terugreis ook op die dagen plaatsvinden.

Uitgebreide informatiefolder + intake op aanvraag bij jean

Workshops

Volgende workshop van NATURE RITUALS : VUURHOED(ST)ERStraining

3 dagen om te groeien als vuurman/vuurvrouw bij :

  • Verbinding maken met vuur, jouw vuur
  • Basistechnieken rond hout, vuur, warmte en veiligheid eigen maken
  • leren meedragen van het ritueel steunend en wakend
  • Je eigen weg hierin vinden/ verrijken Voor wie : je hebt al wat jaren ervaring in de zweethut (zeker ook bij mij) en je voelt het 'kriebelen' om het pad van vuurvrouw/man te betreden bij het fantastische zweethutritueel.

Heb je er zin in? Meld je per mail alvast aan, Van donderdagavond 13 april (19uur) tot en met zondagnamiddag 16 april (16 uur)

Bijdrage kosten : 500€ voor de drie-daagse In de buurt van Frasnes-lez-Anvaing, tussen de glooiende velden en heuvels. Meer details op aanvraag.

Volgende workshop van NATURE RITUALS : INITIATIE Zweethutleid(st)er 2024

In 2024 bieden we opnieuw een initiatie voor zweethutleid(st)ers in verschillende modules aan. Qua programma inhoud, word je opgeleid/begeleid om alle nodige facetten in en rond de zweethut te ervaren, verkennen zodanig dat je oefenleerzweethutten met je initiatiecollega’s kan starten om je zo klaar te rijpen tot de dag dat je je klaar voelt om mensen uit te nodigen in je hut.

Meld je aan voor alle bijkomende informatie over inschrijvingsvoorwaarden, data, plaats en kostprijs. Minimaal 6 deelnemers, maximum 10.

Dit traject zal in blokken verdeeld worden :

Meld je aan voor 31 oktober 2023. Er zijn al een aantal kandidaten. email

Zweethutten

Gemengde zweethutten:

Komende hutten In 2023 :

  • Zaterdag 16 september 2023 : voor de nieuwe herfst (half vol)
  • Maandag 27 november 2023 : Vollemaanszweethut met Annika en Jean
  • Zaterdag 16 december 2023 : voor de prachtige kracht van de winter (nog plaatsen vrij)

Volle maanzweethut met Annika Zilliacus en Jean Verstraete op 27 november 2023:

Een unieke kans om met de Volle Maanenergie diep te duiken in de helende, zuiverende en sacrale krachten van de zweethutceremonie. We gaan met 2 de hut begeleiden om de Spirit(s)wereld uit te nodigen, te ontmoeten, diep te luisteren en ons te openen voor alle gewaar-zijn en wijsheid die zich zo kan openbaren, ontvouwen. Als verdere initiatie in het mysterie van de kracht van geboren worden en (ritueel) sterven voor het 'levende' in en rondom ons.

Je hebt al ervaringen met de zweethutceremonie en sta open om samen met ons dit krachtig medicijn verder te verkennen. De voertaal is Engels, bijdrage in de onkosten = 100€; Meer details bij inschrijving.

Mannenzweethuttenreeks : 2023-24 Een mannenzweethuttenreeks is een diepgaande en helende ervaring voor elke man die deelneemt. Een ware stroomversnelling op je pad van verbinding met je kracht en kwetsbaarheid.

Om dichter bij onze essentie te komen, zichzelf en de andere tegen te komen Kracht en Kwetsbaarheid verkennen, elk op zijn manier trouw aan zijn eigen weg en telkens weer verbinding aangaan met de natuur, vuur, aarde, lucht en water voor zuivering, heling en transformatie Een fantastische tocht !

Meld je per mail alvast aan, Hierbij de data : 21 oktober, 13 januari, 6 april en 15 juni. Bijdrage kosten : 260€ voor de reeks In Zegelsem bij Brakel, op een prachtige natuurplek in een bosje bij een beekje...

*Timing : start om 10 u (Welkom vanaf 9u30), einde tussen 18 en 20 u, voorzie geen andere activiteiten, afspraken voor die avond.

*Inschrijvingen : via email

Voor een zweethut : Kosten per persoon 65€ (deel gaat naar Natuurprojecten via Natuurpunt te Sint Pieters Leeuw en voor de Kogis en Wiwas indianen in Colombia via het project Tchendukua. Beperkt aantal deelnemers dus inschrijven vooraf is verplicht.*

*Plaats van de gemengde hutten : In Oosterzele dicht bij Gent.

Andere hutten : op aanvraag Een zweethut-dag kan eveneens op aanvraag doorgaan voor een zelf gekozen groep. Om een speciaal moment te vieren : geboorte, verjaardag, overgang, afsluiten van een opleidingstraject, groepservaring. Neem contact op mocht je zo'n plan concreet willen maken.


Inschrijven:

+32 (0)2 532 22 41
© Essensito 2019
Site update 2021