Vision Quests 2023


Vision Quest in Zweden juni 2023

Jean Verstraete met Frans Scheerder als elder

In de uitgestrekte Zweedse bossen tijdens de intense midzomertijd waar er zoveel licht en leven aanwezig is in de natuur. Regio rond Boras in Zuid-Zweden, een 75-tal kilometers van Göteborg.

Exacte data 2023 zijn Van zondag 18 juni tot en met maandag 26 juni 2023.

Uitgebreide informatiefolder op aanvraag bij jean


Vision Quest in Finland augustus 2023 : *Enkel voor queesters die reeds een 1° Quest bij ons deden

Jean Verstraete en Annika Zilliacus

Op onbewoonde eilanden in de Archipelagostreek van Kimito in Zuid-Finland tijdens de nazomer waar de oer-elementen van licht, het water, de rotsen en de zeewinden zo aanwezig zijn : uitnodigend, verbindend en zo inspirerend voor onze ziel. Op zo'n 250 km van Helsinki.

Van woensdag 16 augustus 2023 om 16 uur tot en met donderdag 24 augustus 2023 om 11 uur.

Zo kan indien gewenst heen- en terugreis ook op die dagen plaatsvinden.

Uitgebreide informatiefolder + intake op aanvraag bij jean

Workshops

Volgende workshop van NATURE RITUALS : VUURHOED(ST)ERStraining

3 dagen om te groeien als vuurman/vuurvrouw bij :

  • Verbinding maken met vuur, jouw vuur
  • Basistechnieken rond hout, vuur, warmte en veiligheid eigen maken
  • leren meedragen van het ritueel steunend en wakend
  • Je eigen weg hierin vinden/ verrijken Voor wie : je hebt al wat jaren ervaring in de zweethut (zeker ook bij mij) en je voelt het 'kriebelen' om het pad van vuurvrouw/man te betreden bij het fantastische zweethutritueel.

Heb je er zin in? Meld je per mail alvast aan, Van donderdagavond 13 april (19uur) tot en met zondagnamiddag 16 april (16 uur)

Bijdrage kosten : 500€ voor de drie-daagse In de buurt van Frasnes-lez-Anvaing, tussen de glooiende velden en heuvels. Meer details op aanvraag.

Volgende workshop van NATURE RITUALS : INITIATIE Zweethutleid(st)er 2024

In 2024 bieden we opnieuw een initiatie voor zweethutleid(st)ers in verschillende modules aan. Qua programma inhoud, word je opgeleid/begeleid om alle nodige facetten in en rond de zweethut te ervaren, verkennen zodanig dat je oefenleerzweethutten met je initiatiecollega’s kan starten om je zo klaar te rijpen tot de dag dat je je klaar voelt om mensen uit te nodigen in je hut.

Meld je aan voor alle bijkomende informatie over inschrijvingsvoorwaarden, data, plaats en kostprijs. Minimaal 6 deelnemers, maximum 10.

Dit traject zal in blokken verdeeld worden :

Meld je aan voor 31 oktober 2023. Er zijn al een aantal kandidaten. email

Zweethutten

Gemengde zweethutten: Nu enkel mogelijk indien de Coronamaatregelen dit toelaten, inschrijven onder voorbehoud van bevestiging.

  • Komende hutten In 2023 :
  • Zaterdag 18 maart 2023 : voor de nieuwe lente (laatste plaatsen)
  • Zaterdag 1 juli 2023 : voor de prachtige kracht van de zomer (nog plaatsen vrij)

Mannenzweethuttenreeks : 2023 Een mannenzweethuttenreeks is een diepgaande en helende ervaring voor elke man die deelneemt. Een ware stroomversnelling op je pad van verbinding met je kracht en kwetsbaarheid.

Om dichter bij onze essentie te komen, zichzelf en de andere tegen te komen Kracht en Kwetsbaarheid verkennen, elk op zijn manier trouw aan zijn eigen weg en telkens weer verbinding aangaan met de natuur, vuur, aarde, lucht en water voor zuivering, heling en transformatie Een fantastische tocht !

Meld je per mail alvast aan, Hierbij de data : 11 februari, 1 april, 6 mei en 3 juni. Bijdrage kosten : 240€ voor de reeks In Zegelsem bij Brakel, op een prachtige natuurplek in een bosje bij een beekje...

*Timing : start om 10 u (Welkom vanaf 9u30), einde tussen 18 en 20 u, voorzie geen andere activiteiten, afspraken voor die avond.

*Inschrijvingen : via email

Kosten per persoon 60€ (deel gaat naar Natuurprojecten via Natuurpunt te Sint Pieters Leeuw en voor de Kogis en Wiwas indianen in Colombia via het project Tchendukua. Beperkt aantal deelnemers dus inschrijven vooraf is verplicht.

*Plaats van de gemengde hutten : In Oosterzele dicht bij Gent.

Andere hutten : op aanvraag Een zweethut-dag kan eveneens op aanvraag doorgaan voor een zelf gekozen groep. Om een speciaal moment te vieren : geboorte, verjaardag, overgang, afsluiten van een opleidingstraject, groepservaring. Neem contact op mocht je zo'n plan concreet willen maken.

Zweethutweek in de Alpen: misschien in oktober 2023 Nu enkel mogelijk indien de Coronamaatregelen dit toelaten, inschrijven onder voorbehoud van bevestiging.

Tijd om in je element te komen met zoveel licht, stenen/aarde, water en vuur rondom: de basisnatuurelementen. Een hele week opnieuw: tijd voor 2 zweethutten, lange wandelingen in de bergen,.. telkens weer deugddoend en verrijkend nieuw, nu al meer dan 10 jaar op rij. Om stil van te worden zo dicht-bij de grootsheid van de natuur met een prachtig 360°-panorama en permanent spektakel Afspraak hoog op een berg in de Franse Alpen, een oud gletsjerrots door het ijswater eeuwenlang gepolijst met rotstekeningen ouder dan 3000 jaar. Wil je meer uitleg of alvast jouw plek reserveren, dan lees ik het wel per email. Inschrijven voor 30 juni. Verblijf en eten in een gîte in de oude stenen versterkingen van een oud fort.

in de Alpes de Haute Provence op +/- 45 km van GAP.


Inschrijven:

+32 (0)2 532 22 41
© Essensito 2019
Site update 2021