Kracht van de intentie

Geschreven door: | Gepost op:

Na elke Vision Quest-time blijven er zoveel impressies dat het moeilijk is om de juiste woorden te vinden om iets van deze ervaring te delen. Wat mij opvalt als rode draad is de kracht van de intentie doorheen de hele ceremonietijd : Intentie of innerlijke spanning als essentiële voedingsbodem doorheen de 10 dagen voor een betekenisvolle en vruchtbare quest.

De focus op je intentie vergroot door te vereenvoudigen en te vertragen in tempo, contact te maken met de Natuur als spiegel van je eigen natuur en te wennen aan zoveel meer verbinding met de natuur dan je gewoon bent hier bv.. , Dit doen we heel bewust tijdens de voorbereidingstijd van 2-3 dagen voor het vertrek van de solo-tijd. Omdat een grondige voorbereiding ook het vermogen bepaalt om de betekenis ervan achteraf te vertalen naar evidente alledaagse handelingen. Of anders geformuleerd : Vruchtbare integratie begint bij grondige voorbereiding.

Focus op in-tentie en jouw wil tot overgave om een diepere laag van self-realisatie te bereiken : verbinding met de natuur rondom (Omdat wij in onze cultuur (in tegenstelling tot de Eerste volkeren) niet noodzakelijk meegekregen hebben hoe een I-Thou relatie te ontwikkelen met de Natuur en te leren luisteren naar de spiegel van onze natuur) en met de community van andere queesters; en ook met praktische aspecten bv. dekzeil opzetten en veilig omgaan met jezelf in de bossen alleen) en het zich leren openstellen voor de diepere verbinding tijdens ceremonies. In-tentie om het sterven van het oude voor te bereiden en de hergeboorte te ondersteunen en te voeden tijdens en na de quest.

VQ is een overgave aan de wil van het Self. Da’s heel verschillend van opgeven. Overgave gaat over het weten dat er iets groter is dan je persoon(lijkheid) die je bestaan geeft en is daarom een positieve handeling van geloof en overtuiging, een handeling vol van persoonlijke wil. Opgeven is eerder een handelen vanuit apathie, een handelen waar geen persoonlijke wil meer aanwezig is, enkel ondergaan.

Intentie gaat over gericht, al dan niet met inspanning, uitreiken naar een doel of objectief. Het is een diep energetisch proces dat heel verschillend is van ‘ik wil’, het opent je hart-zicht en brengt bij ‘ik ben..’-ervaringen die het diepere spirituele Self doen voelen en voeden. Dat is een uitreiken van alle levels : je lichaam, je emoties en je mind verbonden naar je diepere dimensie van Zijn. Brug maken naar het aanwezige als potentieel en met mildheid de leegte toelaten omdat de Natuur steunt en voedt en zo een juistere plek gevonden wordt in het groter Geheel.

Monday May 10th, 2021
Volgende

+32 (0)2 532 22 41
© Essensito 2019
Site update 2021