logo Essensito

Workshops

INITIATIE ZWEETHUTLEID(ST)ER

Voor wie de roep van de zweethut hoort om de zweethut te leiden en te delen met de mensen, bieden we in augustus 2022 een zweethutleiderstraining in 3 modules aan. Sommigen wachten er al jaren op, zodra de pandemie het weer toelaat verkennen we de overvloed die de zweethut ons geeft.

In deze training word je begeleid om de rol van zweethutleider op te nemen. We zullen je steunen om op die lijn van voorouders te gaan staan. De training bestaat uit verschillende modules. Tussendoor zullen ook hutten aangeboden worden: oefenhutten en verdiepingshutten. Je ontvangt veel basiskennis over de ceremonie (historiek, opbouw, ceremonie-elementen, windrichtingen,….), praktijkervaringen, hoe omgaan met de aanwezige energieën... je krijgt voldoende uitnodigingen en uitdagingen om je eigen proces aan te gaan, om telkens helderder je eigen authentieke manier en medicijn als bron te ontwikkelen in deze wereld.

Zweethutinitiatie Essensito
GUIDED BY YOUR FIRE

Open voor ieder die zich wenst te verbinden met zijn innerlijk Vuur, met de oeroude heilige Vuurtradities, en manieren wil ervaren om in het leven van elke dag door dit innerlijke Vuur gevoed te blijven. Lessen bij het vuur : hoe vuur te maken volgens oude tradities van de eerste volkeren (Sami, Lakota,...), hoe de donkere en stralende kanten te leren (onder)kennen, contact maken met de heilige dimensies van het vuur. Een vierdaagse retraite om de leren luisteren naar krachten van het Vuur in jezelf. Wat een diepgaande verandering kan teweegbrengen in hoe je in de toekomst vuur zal voorbereiden, aanmaken en hoeden.

Begeleiders:

Annika Zilliacus houdt zich al 25 jaar bezig met het ontdekken en toepassen van sjamanisme. Ze heeft gestudeerd met meerdere sjamanen uit verschillende culturen over de hele wereld. Ze geeft les in binnnen- en buitenland, biedt Zweethutceremonies en leidt Vision Quests bij haar thuis in de dichte bossen van Zweden en de Finse archipel. In haar praktijk in Borås werkt ze met transpersoonlijke psychotherapie en lichaamswerk, vermengd met oude sjamaanse praktijken en rituelen. Het intieme contact met de Natuur en Geest zijn altijd een sterke bron van inspiratie voor haar geweest en het fundament van al haar werk.

Jean Verstraete heeft professionele roots in orthopedagogie, Gestalttherapie en lichaamswerk en heeft een 30-jaarlange ervaring met Change- en Peoplemanagement in dienstverlenende bedrijven. Hij combineert psychotherapeutisch werk (voornamelijk met trauma, HSP en werkgerelateerde problemen) zowel individueel als in groep. Hij heeft een passie voor Natuurrituelen en leidt zowel Zweethutten in België en Frankrijk als Vision Quests in Noord-Europa. Hij publiceerde een boek in het Nederlands en Frans over zijn ervaringen met de Zweethut ‘Aan al mijn verwanten’ ‘A tous mes ancêtres’– 2013.

Waar Nog te bepalen

Kostprijs Meer informatie volgt

Bijkomende informatie Aankomst op de eerste dag 's ochtends tussen 9 en 11u. Dit geeft de gelegenheid om zich in alle rust te accomoderen. De ceremonial gate wordt om 11 u geopend. We eindigen op de laatste dag om 16 u. Deze workshops werden voorbereid door Annika en Jean. Voor meer informatie gelieve Jean Verstraete te contacteren via email

+32 (0)2 532 22 41
© Essensito 2019
Site update 2021